Narconon Türkiye

Madde bağımlılığı kişileri ailesinden, sosyal çevresinden uzaklaştırır. Manevi bağlarını kopma noktasına getirir. Çünkü madde bağımlıları ileri safhalarda terazinin bir kefesine ailesini, sevdiklerini, arkadaşlarını ve okul ya da iş hayatını; diğer kefeye ise bağımlısı olduğu maddeyi koyar. Uyuşturucular, bir Eğitim Rehabilitasyonu sürecine girilmediğinde, kişiyi kendine mecbur bırakır. Bu da terazinin kefeleri arasında seçim yapılmasını engeller. Ancak bu durum, tümüyle uyuşturucu maddenin bağımlıya anlattığıdır. Yani bir yanılsama. Oysa uyuşturucu bağımlılığı bir hastalık değildir ve ilaçla tedavi gerektirmez. Nasıl bağımlı olduğunuz değil, neden bağımlı olduğunuz önemli. Uzun süren tedaviler yerine, spor, beyin jimnastiği, yeme içme alışkanlıklarında değişiklik ve alanında uzman eğitmenlerin yönlendirmeleriyle bağımlılığın üstesinden gelmeniz mümkün. Kurtuluş Vakfı’nın Türkiye’de tek uygulayıcısı olduğu Narconon İnternational Sivil Toplum kuruluşlarının hazırlamış olduğu program ile 4 ay gibi kısa bir sürede uyuşturucudan kurtulabilirsiniz. Uluslararası alanda tam 50 yıllık deneyime sahip olan Narconon İnternational, hiç kimsenin ömür boyu bağımlı olmadığı inancına dayanır. Toplamda 4 ay süren program, yoksunluk, yani bağımlı olunan maddeyi bırakma, detox ve mental eğitimlerden oluşur. Öncelikle kişiyi bağımlılığa sürükleyen sebepler tespit edilir. Ve böylece Eğitim süreci başlamış olur. Dünyada, Amerika, Hollanda, Kanada, Meksika, Kolombiya, İtalya, Macaristan, İspanya, İsveç, Rusya, Mısır, Nepal, Avustralya ve Tayvan gibi bir çok ülkede uygulanan bir

Eğitim süreci. Narconon ilaç kullanımı yerine, madde bağımlılarını 4 ay süreyle Eğitim esasına dayanır. Bu bir eğitim süreci. Çünkü kişi kendini bağımlı olduğuna inandırıyor ve ona göre hareket ediyor. Oysa biz bağımlılığın eğitimle ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bu nedenle merkezimize gelenler hastalarımız değil, yeni hayatlarını öğrenen öğrencilerimizdir. Eğitimcilerimizin büyük çoğunluğu, eskiden madde bağımlısı olup da Narconon Projesi ile hayata tutunmuş kişilerden oluşuyor. Yurt dışından lisanslı olarak eğitimlerini alarak şimdi de ülkemizde bağımlılara yardımcı oluyorlar. Alanında uzman eğitmenlerin desteği ile kişiyi madde bağımlılığına iten nedenler araştırılıyor. Günün 24 saati, her öğrenci için kişisel Bırakma Uzmanı bulunuyor. Kurtuluş Vakfı, Narconon İnternational’ın Türkiye temsilcisidir. Program, uyuşturucu bağımlılarının Rehabilitasyon süreci için Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulan Eğitim merkezinde uygulanır. Merkez toplamda 23 dönümlük ağaçlarla çevrili alanda, 7,5 dönüm arazi üzerine inşa edilmiştir. İçerisinde Eğitim sürecinde kullanılan spor salonu, sauna binası, havuz ve dersliklerin yanı sıra, yatakhane ve yemekhane yer almaktadır. Ayrıca Eğitim sürecine giren öğrenciler için meyve ağaçlarının çevrelediği yürüyüş alanları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde ise çok amaçlı salonda masa tenisi gibi sporlarla ya da kitap okuyarak vakit geçirebilirler. Uzmanlar, oluşabilecek her türlü ağrı ve sızıyı hafifletmek için özel teknik ve besinler kullanır. Bu materyallerin hiçbiri ilaç değildir. Bırakma aşamasının ardından, yeni ve kaliteli bir yaşamın kapısı aralanır. Öğrencinin Eğitim sürecinde ihtiyaç duyduğu en önemli şeylerden biri de sakin ve stresten uzak bir ortam. Merkez bu nedenle Kaz Dağlarının eteklerine inşa edilmiştir. Bol oksijenli, doğayla iç içe geçmiş Kurtulmuş Vakfı Eğitim Merkezi’nde öğrenciler, onları madde bağımlılığına iten tüm etkenlerden soyutlanır. Uyuşturucu bağımlılığı bir hastalık değildir. Bir başka kişiden ya da genetik olarak geçiş yapmaz. Dolayısıyla bir kimyasal, bir başka kimyasal ile tedavi edilemez. Bu nedenle Kurtuluş Vakfı, madde bağımlısı kişilere bir tedavi değil, yeni yaşamın ilk adımı için rehberlik sunuyor. Objektifler, öğrencinin dikkatini geçmişe ait anılardan kurtarıp içinde bulunduğumuz ana ve çevreye yönlendirir. Mental ve duygusal sorunların da üstesinden gelmeye yardımcı olur. Sürecin mottosu, berrak beden, berrak zihindir. Bu, yeni yaşamın en büyük adımlarından biridir. Öğrenci artık uyuşturucu madde arzusundan tümüyle arınmıştır. Yaşam Kabiliyetleri süreci, öğrencinin yeni hayatında ihtiyaç duyacağı fiziksel ve kişisel güce kavuşmasına yardımcı olur. Yaşamın İniş ve Çıkışlarının Üstesinde Gelme Kursu’nda öğrenciler arkadaş ve çevreleri ile ilgili geçmişte verdikleri kötü kararların yaşamlarına nasıl zarar verdiğini öğrenirler. Daha da önemlisi öğrenci, yeni yaşamında nasıl kararlar vermesi gerektiğini öğrenir. Kişisel Değerler Kursu’nda ise öğrenciler gerçek sorumluluklarının farkına varır. Bu süreçte mental acı ve suçluluk duygusunun üstesinden gelebilirler. Öğrencilerin sorun çözme kabiliyetlerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle Hayattaki Durumları Değiştirme evresi, onlara, karşılaşabilecekleri sorunların üstesinden, karakterlerinden ödün vermeden nasıl gelebileceklerini öğretir. Yatakhanede bulunan odalar, sürecin önemli parçalarından birini oluşturan dinlenme hizmetini en iyi verebilecek şekilde tasarlanmıştır. Besin değeri yüksek yiyecekler ile de iyileşme ve normale dönme süreci hızlandırılır. Kurtuluş Vakfı Eğitim Merkezinde hiçbir şey sıradan değildir. Hizmet için bulunan her materyal, sürecin sağlam temeller üzerinde, hızlı ilerlemesine katkı sağlar. Mezun olan öğrenciler artık yeni yaşamlarına kavuşur. Onları madde bağımlısı oldukları dönemden bambaşka bir hayat beklemektedir. Sorumluluklarının bilincinde, yaptığı hataların farkında olarak, onlara verilen ikinci bir şansa sıkı sıkıya tutunurlar. Kurtuluş Vakfı, başvuru sürecinde ya da danışmanlık görüşmelerinde hiçbir ücret talep etmemektedir. Öğrencinin kabulünün ardından aile yalnızca kişisel giderlerini karşılamak için bağış yapmakla mükellef olur. Madde bağımlısı kişiler, hayatlarını bir bağımlı olarak geçirmek zorunda değildir. İkinci bir şans, yani yeni bir hayat mümkün. Narconon İnternational Türkiye Temsilcisi Kurtuluş Vakfı, öğrencilerine umudu yeniden kazandırmayı vadediyor! Gelin, yeni hayata birlikte başlayalım!